Blog de antreprenoriat
5 lucruri pe care le poți face pentru a crește productivitatea ca procrastinator

5 lucruri pe care le poți face pentru a crește productivitatea ca procrastinator

Autor: Cristian Dorobantescu | 29 Jan 24 | Publicat in: Self help

Știu, este destul de greu să începi ceva, si dacă în cele din urmă ai început, este și mai greu să rămâi concentrat. E-mailuri, facebook, mesaje, vă este sete dintr-o dată, va amintiti că aveți rufele de spalat. Totul funcționează pentru ca un procrastinator să… amâne terminarea lucrurilor.

Ca angajat de birou, am descoperit câteva lucruri care ar putea ajuta.

  1. Opriți e-mailurile. Pur și simplu închideți clientul de e-mail.

Dacă sunteți ca mine, un maestru al procrastinării, fiecare e-mail este o șansă de a vă opri din ceea ce faceți și de a începe altceva, indiferent cât de puțin important este. Un client, o noua oferta de la Emag, un spam, orice este bun pentru un procrastinator ca sa se poate opri din ce are de facut.

  1. Puneti telefonul offline. Deconectați-vă de la internet.

Da, nu voi deschide Facebook la fiecare 10 minute. Nu mă voi uita la notificări. NU. Modul în care funcționează rețelele de socializare, aplicațiile și orice altceva înseamnă că unii oameni s-au gândit mult timp cum să îți crească implicarea în aplicațiile lor. În plus, ești slab și în goana după dopamină, așa că nu vei reuși fără să te oprești din orice faci pentru a te mai uita o dată la soties. Deconectează-te de la internet. Singura modalitate.

Și închideți și Facebook-ul de pe calculator. Doh!

  1. Nu ascultați muzică

Unii oameni folosesc muzica pentru a se putea concentra și a nu fi distrași de sunetele din jur. Tu nu ești una dintre aceste persoane. Odată ce ai muzica pornită, te vei opri la fiecare cinci minute pentru a căuta o altă melodie. Ceea ce te va face să deschizi Youtube și să pierzi 3 ore răsfoind videoclipuri fără legătură între ele despre cum să construiești un cuptor de piatră. Eu tocmai m-am intors de la un video despre cum se poate segmenta un motor diesel fara scule speciale. Interesant, dar ne-util.

  1. Stabiliți un termen limită pentru ceea ce faceți

Legea luui Parkinson spune că, dacă aveți un lucru de făcut, acesta va dura timpul maxim alocat, indiferent cât de rapid este de fapt lucrul respectiv.

“Legea lui Parkinson este observația conform căreia munca se extinde pentru a umple intervalul de timp alocat, indiferent de cantitatea de muncă ce trebuie făcută.”

Asta e ca o mină de aur pentru un procrastinator. Ai început deja să întârzii amânând lucrul pentru mai târziu, ai descoperit deja un miliard de lucruri mai interesante de făcut în loc să faci lucrul respectiv, iar acum există o lege care spune că lucrul va dura o veșnicie. Aur, vă spun eu.

Atunci de ce să nu stabilim timpul minim posibil pentru acel lucru? Cel puțin veți simți o anumită presiune pentru a face nenorocita aia de chestie.

  1. Odată ce ai început un lucru, fă un efort pentru a-l termina

Mai ușor de spus decât de făcut. Dar știi ceva? Apetitul vine odată cu mâncatul. Odată ce vei avea cel mai mic semn că poți termina efectiv lucrul, creierul tău va dori mai mult. Îți va plăcea sentimentul de realizare.

Acum, bineînțeles, scrierea acestui articol a fost modul meu de a tergiversa de la lucruri mai importante prin “a face ceva util”. Dar ramane intre noi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cristian Dorobantescu

Cristian Dorobantescu este un antreprenor din Romania care continua sa descopere pe propria piele cum sa faci greseli in business.
Asa cum nu e niciodata prea devreme sa incepi un business, nu e niciodata prea tarziu sa descoperi un nou mod prin care lucrurile ar putea sa nu mearga in afacerea ta.

Primeste cele mai noi articole pe email