Blog de antreprenoriat
Lupta cu demonul procrastinarii la antreprenori

Lupta cu demonul procrastinarii la antreprenori

Autor: Cristian Dorobantescu | 30 Dec 20 | Publicat in: Antreprenoriat

Lupta cu demonul procrastinarii este o batalie importanta pentru orice antreprenor. Pentru antreprenori sunt cateva feluri de procrastinare: amanarea deciziilor importante si focusarea pe micromanagement (si asta tot ca un fel de amanare a deciziilor si a actiunilor).

Continue reading →
Interviu cu un magazin de bere din Bucuresti

Interviu cu un magazin de bere din Bucuresti

Autor: Cristian Dorobantescu | 30 Dec 18 | Publicat in: Antreprenoriat

Suntem Adina și Andreea și am deschis The Beer Institue din pasiune pentru bere bună, făcută așa cum trebuie de către oameni tineri și creativi, care combină ingrediente naturale cu multă pricepere pentru un rezultat unic. Este primul concept de retail specializat dedicat exclusiv berilor și cidrului artizanal românesc.

Cristian: Buna Adina! Astazi vorbim despre Institutul de Bere. Ce este Institutul de Bere?
Adina: The Beer Institute este primul magazin dedicat exclusiv berii artizanle romanesti, un concept nascut din pasiune pentru acest produs in care credem foarte mult.

Citeste mai mult pe Perfektum – Bere fara compromisuri

Dar cat de usor este sa demobilizezi un angajat!

Dar cat de usor este sa demobilizezi un angajat!

Autor: Cristian Dorobantescu | 20 Oct 14 | Publicat in: Antreprenoriat

Toata lumea vorbeste despre cum sa motivezi angajatii. Foarte rar in schimb auzi pe cineva despre cum sa faci sa nu-i demotivezi. Poate si din cauza ca programele de motivare ale angajatilor sunt puse in aplicare in firmele mai mari, unde sefii nu sunt asa de in contact cu ce se intampla zi de zi cu subalternii.

Continue reading →

Primul pas catre succes: sa spui nu stiu in loc de nu pot

Primul pas catre succes: sa spui nu stiu in loc de nu pot

Autor: Cristian Dorobantescu | 04 Jan 12 | Publicat in: Antreprenoriat

M-am chinuit destul de mult sa gasesc un titlu mai bun pentru ce vreau sa scriu in seara asta, si totusi am ramas la asta care spune ca daca inlocuiesti cuvintele nu pot cu varianta nu stiu ai facut primul pas catre succes. Stiu, suna a carte motivationala americana, dar nu e asta. Nu va zic gandeste pozitiv si o sa vezi cum toate lucrurile o sa fie nemaipomenite. Pentru ca nu e asa.

Continue reading →

Despre cum sa gresesti cu succes

Autor: Cristian Dorobantescu | 03 Jan 12 | Publicat in: Antreprenoriat

Daca stati in preajma unui antreprenor de succes, va garantez ca in primele 20 de minute va mentiona cate greseli a facut pana sa ii iasa bine. Va completa intotdeauna ca greselile sunt parte a procesului de a invata cum sa faca lucrurile mai bine; si cum sa nu va fie frica sa faceti greseli pentru ca greselile l-au impins inainte catre victoria finala.

Continue reading →

Ce te faci cu primul angajat?

Ce te faci cu primul angajat?

Autor: Cristian Dorobantescu | 13 Dec 11 | Publicat in: Antreprenoriat

Sa stabilim intai un pic lucrurile, eu va vorbesc aici de antreprenorii de firme mici. Eventual cei care incep singur sau poate cu un prieten. Acestea fiind spuse, probabil ca treaba sta cam asa: antreprenorul este cel care se gandeste cum si in ce fel sa faca un produs sau serviciu; face aprovizionarea cu materii prime, mestereste la produs; gaseste clientul, il vinde si il livreaza; intre timp, trebuie sa stie un pic sa faca contractul, si sa emita factura; dimineata deschide firma, aprinde lumina; seara da cu matura si duce gunoiul apoi inchide usa. Sa zicem ca are cam 3 clienti asa, care ii aduc o cifra de afaceri de 3000 de eur pe luna, si un profit de 300. Si ar vrea sa mareasca un pic acest profit.

Continue reading →

Review de carte: Antreprenoriat de Marius Ghenea

Review de carte: Antreprenoriat de Marius Ghenea

Autor: Cristian Dorobantescu | 16 Sep 11 | Publicat in: Antreprenoriat

Tocmai am terminat de citit cartea “Antreprenoriat” de Marius Ghenea. Marius este un antreprenor in serie care a avut cateva exituri de succes, fiind invitat permanent la “Arena leilor”. Marius a inceput prima sa afacere imediat dupa revolutie, impreuna cu 2 colegi de la facultate, iar acum s-a hotarat sa scrie o carte despre antreprenoriat pentru a veni in sprijinul tinerilor care doresc sa inceapa o afacere.

Continue reading →

Tocmai mi-am pierdut jobul :(

Tocmai mi-am pierdut jobul :(

Autor: Cristian Dorobantescu | 19 Aug 11 | Publicat in: Antreprenoriat

(inainte sa se panicheze mama, sa spun ca nu, nu mi-am pierdut jobul). Dar v-am promis acum vreo 2 saptamani cand vorbeam despre faptul ca “N-am nici o idee de un business care sa mearga” ca o sa scriu despre “siguranta jobului versus antreprenoriat”. Mai ales de cand cu criza, cred ca ati auzit destul de des sintagma “tocmai mi-am pierdut jobul”, deci cred ca titlul e potrivit.

Continue reading →

Nu pot sa incep un business pentru ca nu am o idee

Nu pot sa incep un business pentru ca nu am o idee

Autor: Cristian Dorobantescu | 05 Aug 11 | Publicat in: Antreprenoriat

“N-am nici o idee de un business care sa mearga” – cred ca asta e scuza pe care o aud cel mai des cand vorbesc cu oameni care ar dori sa-si inceapa a afacere. Si desi am facut peste 70 de interviuri cu antreprenori din toata lumea, si am inceput si eu 2 businessuri de-a lungul timpului, sincer nu am gasit o solutie la aceasta dilema. Cred ca problema vine de la felul in care ne gandim ca trebuie sa fie un business: trebuie sa gasesti o idee la care nu s-a gandit nimeni, sa nu trebuiasca sa investestesti prea multi bani, sa iti aduca suficienti bani de la inceput ca sa inlocuiasca un salariu, si eventual sa mearga de la sine, fara sa trebuiasca sa muncesti tu personal. Cred ca sunt cam multe variabile care trebuie sa se potriveasca.

Continue reading →

Tipuri de business, antreprenori si angajati

Tipuri de business, antreprenori si angajati

Autor: Cristian Dorobantescu | 24 Jul 11 | Publicat in: Antreprenoriat

Antreprenor de business mic, antreprenor de business mare, angajat

Nu stiu daca v-ati gandit, dar buticul de la colt este deschis de… un antreprenor! Si cel care a inceput un business acum cativa ani, are 100 de angajati si a vandut 20% din firma pentru 1 milion de euro este tot un antreprenor.  Desi intra in aceeasi categorie nu exista persoane mai diferite. Si culmea, un angajat poate sa faca tot ce face si un antreprenor, fara sa fie antreprenor.

Continue reading →

Despre businessuri ratate, greseli si oameni de succes

Despre businessuri ratate, greseli si oameni de succes

Autor: Cristian Dorobantescu | 15 Jul 11 | Publicat in: Antreprenoriat

Desi “bloguiesc” de prin 2005, pana acum n-am avut un blog in romana. Intotdeauna am zis ca daca e sa am un blog in romana, trebuie sa fie un blog “de pozitivitate” – sunt convins ca toti avem nevoie de o perspectiva pozitiva asupra lucrurilor care sa compenseze un pic stirile de la TV.

Continue reading →
Cristian Dorobantescu

Cristian Dorobantescu este un antreprenor din Romania care continua sa descopere pe propria piele cum sa faci greseli in business.
Asa cum nu e niciodata prea devreme sa incepi un business, nu e niciodata prea tarziu sa descoperi un nou mod prin care lucrurile ar putea sa nu mearga in afacerea ta.

Primeste cele mai noi articole pe email