Blog de antreprenoriat
Dar cat de usor este sa demobilizezi un angajat!

Dar cat de usor este sa demobilizezi un angajat!

Autor: Cristian Dorobantescu | 20 Oct 14 | Publicat in: Antreprenoriat

Toata lumea vorbeste despre cum sa motivezi angajatii. Foarte rar in schimb auzi pe cineva despre cum sa faci sa nu-i demotivezi. Poate si din cauza ca programele de motivare ale angajatilor sunt puse in aplicare in firmele mai mari, unde sefii nu sunt asa de in contact cu ce se intampla zi de zi cu subalternii.

Intr-o firma mica simti imediat cand un angajat e demobilizat. Ai doar 1,2, 5 sau 10 si atunci fiecare care nu performeaza la maxim se face simtit.

Deci, v-ti gandit ca un simplu task de facut pe care angajatul nu stie sa-l faca il poate demobiliza? Sigur ca nu v-ati gandit, antreprenorii tocmai asta fac: iau in piept toate lucrurile pe care nu stiu sa le faca si fac in asa fel incat sa se faca. Un angajat in schimb, cand primeste ceva de facut si nu stiu cum sa-l faca se gandeste automat ca o sa-l faca prost si va fii penalizat pentru asta. Tzaca paca, ai un om demobilizat, caruia ii e frica sa faca ce are de facut.

Nota: lucrul asta e foarte evident in prima zi de lucru a noului angajat. Da-i ceva sa faca despre care nu are nici o idee, si a doua zi vei primi emailul care te anunta ca nu mai vine. Rezulta, cam tot asa poti sa iti dai seama daca demotivezi si pe cei mai vechi; inchipuie-ti ca angajatul e in prima zi si cum ar reactiona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cristian Dorobantescu

Cristian Dorobantescu este un antreprenor din Romania care continua sa descopere pe propria piele cum sa faci greseli in business.
Asa cum nu e niciodata prea devreme sa incepi un business, nu e niciodata prea tarziu sa descoperi un nou mod prin care lucrurile ar putea sa nu mearga in afacerea ta.

Primeste cele mai noi articole pe email