Blog de antreprenoriat
Aș vrea să-mi trăiesc viața de pe Facebook, dar aleg să procrastinez

Aș vrea să-mi trăiesc viața de pe Facebook, dar aleg să procrastinez

Autor: Cristian Dorobantescu | 06 Jan 24 | Publicat in: Self help

Deschizi Insta și îți vezi prietenul la piscină savurând un frizante. A doua zi vezi un alt prieten Tiktoking despre noul Mercedes pe care tocmai l-a cumpărat, pentru că nu trăiești decât o dată.

E mișto pentru ei, dar cum te face asta să te simți? Apropo, tu conduci o Honda.

Ei au succes, iar tu nu. Ei au o piscină, iar tu nu ai.

Imaginează-ți acum că unul dintre prietenii tăi din Africa vine să te viziteze. Se duce la a doua baie din casa ta și iese perplex: aveți atât de multă apă încât chiar vă faceți nevoile în ea???

Succesul este o țintă atât de mobilă, mai ales dacă tergiversezi. Ne-o dorim, dar nu știm ce este de fapt.

Stabilirea obiectivelor vine la pachet cu 2 temeri: teama că nu-ți vei atinge obiectivul. Prin urmare, ești un ratat, nu poți termina nimic. Iar cea de-a doua teamă este că, dacă reușești cumva să îți atingi obiectivul, acesta devine neimportant și duce la un obiectiv și mai dificil.

Nu poți câștiga în niciun caz.

Social media înrăutățește și mai mult lucrurile. Facebook, Instagram sunt facute pentru a te lăuda cu succesul, așa că prezintă doar o parte a lucrurilor. Nu poți vedea munca grea, lacrimile și sudoarea necesare pentru a putea posta aceste lucruri. Bineînțeles, social media face ca lucrurile să pară mai ușoare decât sunt, ceea ce nu ajută un procrastinator.

Așa că da, mi-aș dori să pot trăi viața mea de pe Facebook. Într-un fel o fac, dar nu este reală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cristian Dorobantescu

Cristian Dorobantescu este un antreprenor din Romania care continua sa descopere pe propria piele cum sa faci greseli in business.
Asa cum nu e niciodata prea devreme sa incepi un business, nu e niciodata prea tarziu sa descoperi un nou mod prin care lucrurile ar putea sa nu mearga in afacerea ta.

Primeste cele mai noi articole pe email