Blog de antreprenoriat
Procrastinatorii funcționează cu cifră octanică mare și nu este ieftin

Procrastinatorii funcționează cu cifră octanică mare și nu este ieftin

Autor: Cristian Dorobantescu | 14 Jan 24 | Publicat in: Self help

Procrastinatorii fac de obicei lucrurile într-una din aceste situații: sunt foarte entuziasmați de ceva și abia așteaptă să aibă rezultatul sau intră în panică la termenul limită.

Trebuie să te afli într-una dintre aceste 2 stări pentru a intra în acea stare de concentrare laser care te face să termini lucrurile atunci când par imposibile și nu există nicio stare intermediară care să te împingă vreodată să nu mai procrastinezi.

Ceea ce înseamnă că trăiești doar 2 stări de spirit: super entuziasmată și super panică. Chestia este că a rămâne doar în aceste 2 stări este costisitor. Dacă ai nevoie să fii entuziasmat să faci ceva, vei ajunge la sindromul lucrului strălucitor, care te face să cauți în permanență lucruri noi de făcut pe care nu le termini niciodată când devin plictisitoare. Dacă ai nevoie să fii într-o stare de panică pentru a face lucruri, vei ajunge să fii epuizat și deprimat.

Deci, aveți nevoie de o cifră octanică mare și nu este ieftină.

Deja te aud spunând: problema ta este că nu faci ceea ce-ți place. Fă ceea ce iubești și nu vei mai avea niciodată chef de muncă, așa că amânarea nu are niciun motiv să apară.

Apoi, paff, legea Parkinson te lovește în cap. Legea a fost articulată pentru prima dată de Cyril Northcote Parkinson (nu este o lege dovedită științific) și spune: “Munca se extinde pentru a umple timpul disponibil pentru finalizarea ei.”. În esență, legea lui Parkinson sugerează că sarcinile durează adesea mai mult decât este necesar, deoarece oamenii au tendința de a utiliza tot timpul alocat pentru finalizarea lor.

Este mult prea mult timp pentru cei care procrastinează și chiar dacă faceți ceea ce vă place, veți ajunge să procrastinați.

Dar, nu, nu, nu, ar trebui să folosești regula celor 2 minute: dacă ceva este greu de făcut sau greu de început, fă-o timp de 2 minute: nu poate deveni greu în primele 2 minute și te poți bucura că nu ai tergiversat și ai făcut ceva.

Nu înțelegi cum lucrează cei care procrastinează. Suntem concentrați ca un laser atunci când trebuie. Ne place să fim concentrați cu laserul. Ne dovedește că suntem valoroși și uneori ne aduce faima că putem face lucruri pe care nimeni altcineva nu le-ar putea face.

Așa că poate că așteptarea modului de panică este ceea ce trebuie făcut? La urma urmei, în conformitate cu legea Parkinson, dacă aștepți până în ultimul minut, durează doar un minut să faci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cristian Dorobantescu

Cristian Dorobantescu este un antreprenor din Romania care continua sa descopere pe propria piele cum sa faci greseli in business.
Asa cum nu e niciodata prea devreme sa incepi un business, nu e niciodata prea tarziu sa descoperi un nou mod prin care lucrurile ar putea sa nu mearga in afacerea ta.

Primeste cele mai noi articole pe email