Blog de antreprenoriat
Un cadou minunat pe care l-am facut copilului meu

Un cadou minunat pe care l-am facut copilului meu

Autor: Cristian Dorobantescu | 07 Jun 18 | Publicat in: Despre Romania

Ieri baiatul meu a vazut o persoana fumand. Are 1 an si 4 luni. Nu va puteti inchipui ce privire consternata a avut – a stat, a studiat de ce omul respectiv scotea fum pe gura, s-a apropiat, s-a indepartat, dupa care a facut inncn. Daca nu aveti dictionarul de 1 an si 4 luni la voi, inncn inseamna nu.

Chiar nu se poate sa facem in Romania si lucruri bune? Ba se poate. Daca chiar facem ceva.

Mi-am dat seama ca a avut norocul sa se nasca dupa implementarea legii antifumat, asa ca pana acum nu a fost obligat sa “fumeze pasiv”.  Aud deja niste voci care ma avertizeaza: “pai de ce il duci in locuri unde se fumeaza?”. Pai asta ar cam fi fost orice carciuma (deh, nu l-am putut dezvata de mancat). Si chiar daca ar sta acasa si ar manca numai laptic, eu tot as merge in carciumi din cauza ca ma ocup de asta www.perfektum.ro si ghici ce: “Fumatul la mana a treia este indus de reziduul aparent invizibil depus pe hainele fumatorului dar si pe covoare, canapele, etc si care poate persista mult timp chiar daca camera este aerisita” – Rabin Roni – A new cigarette hazard: “Third hand smoke”, The NewYork Times 2009.

Adica chestia asta sta cam asa:

Ce sa va mai zic, pana si carciumarii se bucura: in primul rand le traiesc clientii cu 10 ani mai mult si in al doilea rand munca bucatarului nu mai e chiar inutila pentru ca mancarea are gust daca nu e plina de fum de tigare. La asta cu bucatarul n-am grafice, dar am la asta cu 10 ani am. 2.

Fumatul este principala cauză de deces ce poate fi prevenită

arată o concluzie a Organizației Mondiale a Sănătății, care sintetizează efectul prevenirii debutului fumatului: scăderea mortalității. În fiecare zi, 115 români mor ca urmare a efectelor nocive ale fumatului. Aceasta înseamnă aproximativ 42.000 de decese în fiecare an. Fumatul omoară, în special, prin cancer pulmonar (85% dintre cancerele pulmonare sunt cauzate de fumat) și prin boli cardiovasculare (fumatul fiind factorul de risc numărul 1 pentru infarctul de miocard). Speranța de viață a fumătorilor este cu 10 ani mai redusă comparativ cu cea a nefumătorilor. Se apreciază că în România, din totalul anilor potențiali de viață sănătoasă pierduți prin diverse dizabilități sau decese premature, 13% se datorează bolilor grave induse de fumat.

Mai dau putina apa la moara fumatorilor si cu video-ul asta. Va astept cu contra-argumente.

 

Il impiedica legea asta sa fumeze mai incolo? Nu. II da oportunitatea sa fie el cel care alege. Ceva mai multe informatii aici: http://2035faratutun.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cristian Dorobantescu

Cristian Dorobantescu este un antreprenor din Romania care continua sa descopere pe propria piele cum sa faci greseli in business.
Asa cum nu e niciodata prea devreme sa incepi un business, nu e niciodata prea tarziu sa descoperi un nou mod prin care lucrurile ar putea sa nu mearga in afacerea ta.

Primeste cele mai noi articole pe email