Blog de antreprenoriat
Procrastinatori, v-ați stabilit greșit obiectivele

Procrastinatori, v-ați stabilit greșit obiectivele

Autor: Cristian Dorobantescu | 28 Dec 23 | Publicat in: Self help

Te trezești într-o dimineață și baaam, o nouă idee despre cum să fii slab/îmbogățești/fii patron pare atât de atrăgătoare. Este atât de incitantă încât abia aștepți să o începi.

Este atât de ușor să faci asta în zilele noastre, mai ales cu social media. Te uiți seara la TikTok sau Insta Stories și succesul pare atât de ușor: programe de slabit in 5 săptămâni, cum sa faci bani în timp ce dormi, sa fii patron la o firma de succes. Apoi, bineînțeles, ca dimineața vrei să fii slab/bogat/patron pentru că ai văzut că este ușor și cel mai important… foarte satisfăcător.

Aceste lucruri nu sunt de fapt noi, ci doar și-au schimbat formatul. Pe vremuri, probabil că oamenii preistorici, văzând picturi rupestre sau auzind povești, se trezeau dimineața cu ideea de a vâna un mamut. Și poate că viața avea o modalitate mai ușoară de a rezolva acest lucru. Pur și simplu erau uciși.

Acum, cel mai probabil, nu vei fii ucis atât de ușor, dar vei fii deprimat pentru că a fii slab/bogat/antreprenor este mamutul de azi.

Dar de ce vă entuziasmați de lucruri noi?

Lucruri noi = recompense noi = dopamină. Dopamina este un neurotransmițător și un hormon. Dopamina vă oferă sentimente de plăcere, satisfacție și motivație. Practic, esti pe droguri și ești dependent.

Procrastinatorii nu au neapărat o problemă cu angajamentele

De fapt, creierul tău este atât de dependent de dopamină, încât poți obține mai multă dopamină gândindu-te la un lucru nou și grozav decât făcând acel lucru.

Pur și simplu creierul este programat să obțină beneficii maxime cu un minim de muncă.

Cu alte cuvinte, creierul tău vrea să fie recompensat gândindu-se la lucruri noi, fără a face greul.

În primul meu articol despre procrastinatori și sindromul lucrului nou și strălucitor am vorbit despre procesul de a începe să scriu aceste articole. Mi-a fost destul de greu să-l scriu pe primul, pentru că scopul meu era să … devin celebru? Să fiu bogat? Nu pot fi mai slab pentru că stau la birou. Așa că trebuie să fie unul dintre primele 2.

Ce este în neregulă cu stabilirea de noi obiective?

Nimic, dacă vă stabiliți obiectivele corecte. Oamenii care sunt în formă, probabil că le place să facă miscare și să fie în formă este un rezultat al ceva ce le place. Oamenii bogați probabil că se bucură de munca lor și primesc bani ca rezultat al efortului lor. Antreprenorilor le place să lucreze la ideile lor și încep o afacere pentru a-și pune ideile în aplicare.

A deveni slab/bogați/antreprenor este un obiectiv de nivel superior. Cu excepția cazului în care ai abilități foarte speciale, nu poți sări direct la obiectivele de top.

Probabil că esti un om obisnuit, mediu. Dar media este un lucru bun, deoarece înseamnă că ai spațiu pentru a deveni mai bun.

Nu poți deveni direct slab/ bogat/antreprenor. Trebuie mai întâi să îți pui pantofii de alergare/lucrezi/vedeți ce este necesar pentru a deschide o nouă afacere.

Acum, în timp ce termin de scris al doilea articol din cele 300 pe care le-am planificat în primul articol, vreau doar să scriu restul de 298. Mai sunt 289, au mai rămas 728 de zile. Nu vreau sa devin faimos/bogat pentru ca inca nu am descoperit ce trebuie sa fac pentru asta.

Sunt destul de încrezător că voi ajunge să scriu vreo 10 articole pentru că sunt primele 2 săptămâni de când încep ceva. Așa că vă rog să reveniți după 2 săptămâni și câteva articole să vedeți cum mă descurc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cristian Dorobantescu

Cristian Dorobantescu este un antreprenor din Romania care continua sa descopere pe propria piele cum sa faci greseli in business.
Asa cum nu e niciodata prea devreme sa incepi un business, nu e niciodata prea tarziu sa descoperi un nou mod prin care lucrurile ar putea sa nu mearga in afacerea ta.

Primeste cele mai noi articole pe email